Een product van Banister Veiligheidsproducten en Systemen

Elk jaar zijn er veel branden en ongevallen op bouwplaatsen en in gebouwen die worden gerenoveerd waarbij mensen gewond raken of zelfs komen te overlijden en waarbij veel schade wordt aangericht zelfs soms aan onvervangbare erfgoedgebouwen. Door deze schades en daardoor ontstane vertragingen tijdens een bouwproces lopen de bedrijven ook grote risico’s  met het ontstaan van onverwachte kosten waarvan velen nooit herstellen.

Het Cygnus draadloos brandmeldsysteem is speciaal ontworpen voor gebruik op bouwplaatsen waar de omgeving continu veranderend en waar veel hogere eisen gesteld worden aan de draadloze verbindingen dan in standaard situaties. Het systeem is succesvol geïnstalleerd onder bijzondere omstandigheden, variërend van stalen bouwkeetcomplexen tot betonnen kelders tot 12m onder de grond en zelfs ondergrondse spoorprojecten 40m onder de grond. Het gemeten bereik van het Cygnus draadloze systeem op open terrein is 1,5 km en signalen zijn ontvangen op meer dan 2,5 km van eenheden geplaatst in hoogbouw.

Functionaliteit

Een belangrijk onderdeel van het Cygnus systeem is het basis bedieningspaneel, die zeer geavanceerde mogelijkheden biedt met een event log functie die alle gebeurtenissen, zoals een alarm activatie, lage batterij waarschuwing, en het signaal fouten, vast legt en die allemaal kunnen worden bekeken via het bedienpaneel.

Elke individuele unit in het systeem zal het paneel met regelmatige tussenpozen voorzien van informatie. Deze expliciete informatie bevestigt de unit nog  aanwezig is en wat de status is van de batterij van elk apparaat. Dit staat bekend als de ‘ Hartslag’ van het systeem. Als de ‘ Hartslag’ een aantal malen niet wordt gehoord zal dit gemeld worden op het bedieningspaneel. Het Cygnus alarm systeem kan ook via een interface eenheid gekoppeld worden aan andere systemen zoals bijvoorbeeld toegangscontrole systemen, tourniquets, etc. die dan vrijgeven worden om de veilige evacuatie van een bouwplaats te verzekeren.

Specificaties

Kenmerken van de Cygnus alarm systeem:
•IP65 classificatie op alle onderdelen
•Tot 480 units per systeem verdeeld in 15 zones (32 units per zone)
•110 dB Sounders
•85dB sounder optie waar 110db is ongepast
•LED-baken voor visuele waarschuwing
•Het activeren van een handmelder zal resulteren in gehele evacuatie
•Het bedieningspaneel is een optioneel element. Alle units kunnen stand-alone werken.
•Gebeurtenislogboek om alarm, fouten, lage batterij enz.
•Maximaal 22.000 evenementen kunnen worden bekeken of gedownload.
•De te koppelen units zijn: handbrandmelders, eerste hulp melders, rookmelders, warmte detectoren, gecombineerde handbrand-/eerste hulp melders, PIR melders en interface units.
•Handbrandmelder, EHBO-alarm en indringer alarmen kunnen allemaal worden gecombineerd op een unit
•Eerste hulp alarm wordt aangesloten op het Cygnus draadloze alarmsysteem en waarschuwt de uitvoerder onmiddellijk van een incident en de locatie
•Eerste hulp alarm piept met tussenpozen om de 8 seconden, gemakkelijk te onderscheiden van een brandalarm
•Het bedieningspaneel meldt de gebruiker van de exacte locatie binnen een zone waar het alarm is geactiveerd. Dit helpt om snel te identificeren en te beperken het zoekgebied.
•Elke activering van een waarschuwing zal worden aangemeld op de Cygnus alarm paneel
•Downloadbare Geschiedenis log van alle waarschuwingen op Cygnus alarm panel, nuttig voor het toezicht op de site incidenten
•Brand-en EHBO-alarmen zijn aangesloten op een kast te waarschuwen indien geopend. Dit heeft het dubbele voordeel van het klinken van een alarm als de eerste responder niet heeft geactiveerd of alert management als de inhoud zijn geknoeid.
•Cygnus interfaces met andere systemen om een complete veiligheidsoplossing te garanderen. Sommige voorbeelden zijn tourniquets, liften, deur versie, controlesystemen enz.
•De Cygnus technologie is ook aangepast om te werken met op maat gemaakte alarmen zoals het alarm op de cofferdam muur bij het Canary Wharf project (Zie casestudy) en tunnel entry systemen voor gebruik op de ondergrond die aangeven wanneer het veilig is om een tunnel in te gaan.

Waarom Draadloos

Waarom kiezen voor draadloze systemen?
Tegenwoordig zijn noodbrand-, eerste hulp- en inbraakalarmsystemen een integraal onderdeel geworden van het moderne leven vanwege hun flexibiliteit, betrouwbaarheid, installatiegemak en bruikbaarheid. Draadloze alarmen zijn met name geschikt voor bouwplaatsen en gebouwencomplexen die uit meerdere gebouwen bestaan. In het geval van tijdelijke installaties, bijvoorbeeld bouwplaatsen waar het werk aan de gang is, kunnen draadloze brandalarmen worden geïnstalleerd en verwijderd zodra het werk op de site is voltooid of naar een andere locatie zijn verplaatst, waardoor een kosteneffectieve en flexibele oplossing wordt geboden oplossing voor bedrijven. Hoewel een hard-wired brandalarmsysteem dagen of weken kan duren om te installeren, kan een draadloos apparaat in slechts enkele minuten worden opgezet, waardoor een kosteneffectieve oplossing wordt geboden. Dit zorgt er ook voor dat kabels worden geminimaliseerd, waardoor slippen, struikelen en vallen op het terrein wordt verminderd. De technologie van moderne draadloze systemen kan ingewikkeld zijn, maar het concept is eenvoudig: automatische rook- of hittedetectors activeren een reactie en geven een alarm om mensen op de hoogte te stellen van het gevaar. Door veilige, licentievrije radiocommunicatie te gebruiken om informatie tussen sensoren en detectoren en het bedieningspaneel door te geven, bieden draadloze brandalarmen alle voordelen van traditionele bekabelde brandmeldsystemen, maar zonder potentieel gevaarlijke kabels.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand